JUSTOK SFA

Configurare

La deschiderea aplicatiei apare ecranul principal avand la baza butoanele “conectare”, “setari” si “iesire”. Apasati pe butonul setari.

Se va deschide o fereastra unde se vor introduce setarile programului. Se observa existenta urmatoarelor campuri: Mod, Alias, IP, Locatia, Nume si Parola. Aplicatia permite configurarea a doua profile simultan. In fotografie este surprins profilul 1. Numele de campuri se termina cu cifra 1 deoarece apartin acestui profil.

Mod reprezinta modul de lucru al aplicatiei. Aplicatia JustOK SFA permite atat modul de lucru on-line cat si modul de lucru off-line. Comutarea intre cele doua moduri de lucru se realizeaza prin apasarea acestui buton.

In modul de lucru on-line aplicatia comunica in timp real cu serverul afisand pe PDA informatiile extrase direct din baza de date aflata la sediul societatii. Pe de alta parte, orice comanda sau incasare efectuata pe PDA este reflectata imediat in baza de date, astfel realizandu-se un flux de date in ambele directii.

In modul de lucru off-line aplicatia descarca si salveaza pe PDA datele initiale referitoare la clienti, creante si stocuri. Mai departe comunicatia cu serverul este intrerupta, iar toata activitatea desfasurata pe PDA se bazeaza pe aceste date salvate local. Pentru actualizarea periodica a datelor de pe PDA (stocuri, creante, etc) si transmiterea comenzilor la sediu aplicatia ofera posibilitatea sincronizarii datelor prin apasarea unui simplu buton.

Alias reprezinta un nume reprezentativ dat profilului respectiv care identifica in general numele filialei sau al firmei.

IP reprezinta adresa IP care trebuie introdusa pentru a se putea realiza conexiunea la serverul de la sediul societatii.

Locatia reprezinta numele regiunii in care se va folosi pocketul si acesta corespunde cu numele bazei de date in care se va lucra.

Nume si Parola reprezinta numele si parola agentului care va lucra pe acest profil.

Daca se doreste si configurarea profilului 2, aceasta se va face urmarind aceeasi logica folosita la profilul 1 insa cu datele necesare pentru profilul 2. Dupa completarea tuturor campurilor cu datele necesare se apasa butonul “Inchid” si se revine la ecranul anterior.