JUSTOK SFA

Lansare comenzi

Pentru a incepe sa preluati comenzi de la clienti apasati pe butonul “comenzi”. Se va deschide un ecran care in partea de jos are pictogramele “client”, “produs”, “lista” si un X rosu pentru a reveni la ecranul anterior. Fiecare dintre cele trei pictograme (client, produs si lista) reprezinta o fereastra. Va puteti plimba printre aceste ferestre efectuand click pe pictogramele respective.

Implicit va fi afisata fereastra “client”. Aici se vor introduce datele necesare pentru inceperea comenzii. Se observa existenta urmatoarelor campuri: Data, Termen, Livrator si Client.

'Data' se refera la data calendaristica in care se va inregistra comanda respectiva si care va apare pe factura. In mod prestabilit data propusa este data din ziua urmatoare efectuarii comenzii. Aceasta data este configurabila din back-office, putandu-se stabili numarul maxim de zile cu care se poate lua comanda in avans. De asemenea se poate activa si data din ziua curenta in cazul in care marfa se va livra in aceeasi zi cu preluarea comenzii.

'Termen' reprezinta termenul de plata acordat pentru plata facturii, acesta fiind deasemenea configurabil din back-office.

'Livrator' reprezinta numele persoanei care va livra marfa si care va apare si pe factura.

'Client' reprezinta numele clientului pentru care se ia comanda. La selectarea clientului acesta este verificat, iar eventualele atentionari sau probleme legate de clientul respectiv sunt afisate pe ecran sub forma de mesaje. Daca din diverse motive nu se poate lua comanda clientului selectat (magazinul este inchis, se face inventar, persoana responsabila cu efectuarea comenzilor nu se afla in locatie, etc) se apasa pe butonul “Motiv nepr.” si se alege din lista un motiv pentru nepreluarea comenzii. Toate aceste motive sunt configurabile deasemenea din back-office.

Daca totul este in regula se apasa pe butonul “Incepe Comanda”, care va va duce la ecranul “produs”.

In acest ecran se observa existenta urmatoarelor campuri: Furnizor, Grupa, Produs, Bax, Cantitate, Pret+Tva si Disc.

'Furnizor' reprezinta numele furnizorului din portofoliul caruia sunt afisate produsele. Ordinea de afisare a furnizorilor in lista este configurabila din back-office si poate fi folosita pentru afisarea acestora in ordinea importantei lor.

'Grupa' reprezinta numele grupei de produse din cadrul furnizorului selectat. Aceasta este folosita pentru gruparea logica a produselor, dar si pentru segmentarea cat mai eficienta a informatiei. Pentru o granulare si mai fina, se poate folosi si caseta alaturata de pe aceeasi linie (din partea dreapta), care prezinta produsele in transe grupate conform literelor alfabetului.

'Produs' reprezinta denumirea produsului curent selectat. In afara de denumire mai este prezentat atat stocul cat si pretul produsului. Pentru o orientare vizuala cat mai simpla produsele care au un stoc pozitiv sunt marcate cu un patratel verde, cele care au stoc zero sunt marcate cu rosu, iar cele care sunt in promotie sunt marcate in plus si cu galben.

'Bax' reprezinta numarul de baxuri din produsul respectiv care vor fi inscrise pe comanda. Pe factura acestea apar convertite in bucati. Din back-office se poate configura posibilitatea ca agentul sa vanda sau nu baxurile si fractionat.

Campul 'Cantitate' reprezinta cantitatea din produsul respectiv care va fi inscrisa pe comanda.

'Pret+Tva' reprezinta pretul de vanzare al produsului respectiv, stabilit in nomenclatorul din back-office. Acest pret poate fi modificat daca agentul are activat dreptul de modificare (drept configurabil din back-office). Daca dreptul de modificare pret nu este activat atunci campul 'Pret+Tva' nu apare pe PDA.

'Disc' reprezinta discountul pe produs acordat de catre agent in anumite conditii. Posibilitatea ca agentul sa poata acorda sau nu discount pe produs este configurabila din back-office. Daca nu este activat din back-office acest camp nu apare pe PDA.

Dupa completarea tuturor campurilor se apasa butonul “Adauga” pentru a adauga produsul pe comanda. Se repeta aceeasi procedura si pentru restul produselor care se vor mai adauga pe comanda, parcurgandu-se unul cate unul furnizorii din lista. Pe masura ce se adauga produse pe comanda este afisat totalul valoric al comenzii in partea de jos a ecranului sub campul “Cantitate”.

Efectuand click pe pictograma “lista” se poate consulta lista de produse aflate pe comanda si, deasemenea, totalul valoric al comenzii.

In aceasta fereastra se pot sterge anumite produse de pe comanda daca acestea nu mai sunt dorite, efectuand un click pe acestea si alegand optiunea de stergere. Pentru stergerea completa a unei comenzi va trebui mai intai sa stergeti toate produsele de pe comanda.

Dupa introducerea tuturor produselor dorite pe comanda se revine in fereastra “client” si se finalizeaza comanda apasandu-se pe butonul “Inchide Comanda”.

Ca si caz particular, daca pe comanda nu s-a introdus nici un produs sau produsele au fost sterse din fereastra “lista” (adica avem o comanda goala), atunci butonul se transforma in “Sterge Comanda”. Apasati pe acest buton daca doriti stergerea completa a comenzii goale.